SMS 10’s

RESULT FOR SMS 10’S QUALIFYING ROUND

vs STAROBA 17 – 17 (Try scorer Afiq & Yassin, conversion by Azim)

overall first game defend mmg baik..depan line try pon main lame lagi bdk2 STAROBA nak lepas..respek kat bdak2 muda (Izzul, Manul, Nazi & Afiq) ni boleh defend our 22 area dgn baik skali for their first experience with oldboys..first half agak defensive sket..attacking kurang…line pon berterabur sket..gap besar between player..mcm x biase..first game..hahaha..bg game first ni mutu permainan kurang menyengat sket la..pihak lwn juga lebih kurang kite je..tetapi terdapat gerakan2 offload yg outstanding dihasilkan oleh pihak lawan…2nd half kite manage kawal game & prevent STAROBA dari main offload style..nice!!! wa dah kate…diorang main offload…lu x nak dengar…hahaha

vs SMSOB Outsider 14 – 5 (Try scorer PAAN)

game play mmg terbauk dari ladang dgn skil2 fancy ball dari Sopi dan Arep Atan yg membuatkan spectator terpukau dan berteriak WOW…xlupe juge kepada tactical line out forward yg berjaya mengkucar-kacirkan pihak lwn dan hampir berjaya menghasilkan try pertama..tactical tersebut dimulai dengan throw in ball oleh Buntat dan seterusnya disambut oleh Paan..lifter Cekwe & Badak menurunkan jumper dari line out dan sterusnya membuat breakhtrough diantara forward pihak lwn..congratz to Cekwe, Badak & Paan for the nice & awesome move. Eden pon tekojut…Byk jugak le tactical2 backline dihasilkan masa game ni…double looping antara Azim, Manul & Yassin mmg buat wa suspek la…Gerakan solo Bapok dari tengah padang hasil tangkapan kemas dari cubaan kick out pihak lawan juga berjaya mengkucar-kacirkan pertahanan pihak lwn. Acap juge berjaya mempersembahkan gerakan solo dari kwsn tgh pdg dan di support oleh Arep Atan dgn kelajuan cahaya seterusnya membuat ‘punting’ ke kwsn 22 pihak lwn…malangnye Acap tidak dpt menyempurnakan try tersebut kerana telalu eager nak buat sliding try dan menyebabkan bola bouncing seperti cacing kepanasan…kalo try dah boleh mng dah..hahaha…

vs Muar 24 – 19 (Try scorer Yassin, Azim and Paan, conversion by Azim)

game ni kite x kalah bodo je…kite kalah melawan…smart gameplay…dah cam main ping pong pun ade..try berbalas try..mmg fight habis walaupon MUAR byk budak experience…di awal masa permainan cekwe hampir2 mengejutkan pihak lawan dengan cube menyambut bola dengan sebelah tgn menerusi kick off Azim…dikatakan gerakan tersebut menyerupai gerakan ‘Hand of God’ yg dihasilkan oleh Maradonna satu ketika dulu..perghh…legend habis..malangnye gerakan tersebut tidak kesampaian kerana bola melantun ke bdn pihak lwn..thanks to combination Bajang and Azim…Bajang berjaya mempersembah permainan dan move terbaik beliau yg x asing lagi iaitu gerakan penebuk di tengah padang dengan kelajuan cahaya hasil bola toss dari Azim..dan seterusnya try disempurnakan oleh supporter dari Azim dan Yassin..tactical ni dibuat dengan jayanye sbyk dua kali tanpa gagal…tactical Manager (Kembo) untuk membuat penukaran forward pairing pada 1st half & 2nd half ternyata amat berkesan untuk membuatkan pihak lwn tertanya-tanya…nak jugak nama Manager up..kah3…Acap berjaya membuat breakthrough dari kwsn kanan pdg dan memperbetulkan kesilapannye pada game kedua dgn melakukan punting ketengah padang diikuti dgn try under post oleh Paan tanpa gagal…

Overall game SMS 10’s ni Manager cukup berpuas hati walaupon tidak layak ke pusingan akhir pada 30hb nnt..itulah keseronokan bermain dgn oldboys…walaupon kalah..kepuasan dapat..proud pon dapat..Manager tidak perlu risau utk menurunkan sesape saje utk bermain selepas ini…SEMESTI O.B skali lagi berjaya meningkatkan tahap kegerunan team2 lain untuk bertemu SEMESTI O.B. Jaga baik sket team2 lain…igt SEMESTI O.B ni cap ayam ke..x dapek le…hahaha

(Credits to Mohd Najmi@Kembo for the report)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s