Bertemu dan Berpisah

Should old acquaintance be forgot,
and never brought to mind ?
Should old acquaintance be forgot,
and old lang syne ?

For auld lang syne, my dear,

for auld lang syne,

we’ll take a cup of kindness yet,

for auld lang syne.

bertemu dan berpisah
adat manusia biasa
hilang di mata tapi
di hati tidak lupa
berdoalah kita agar
aman dan sentosa
semoga dapat kita berjumpa lain masa

Itulah bibit2 lagu yang diteriakkan oleh warga OATHS O8O9 pada Passing out Parade kami. Kenapa saya tiba-tiba post mengenai hal ni? kerana hari ini 21 Disember 2011, genap 2 tahun saya meninggalkan Royal Military College,RMC atau dengan nama Melayunya, Maktab Tentera Diraja, MTD. Tarikh keramat 21 Disember 2009 menjadi saksi perpisahan 186 orang manusia yang bertemu pada 21 Januari 2008. Walaupun macam-macam cabaran yang dilalui, akhirnya berjaya juga kami tamatkan pengajian.

Cincin Old Putera khas untuk pelajar yang berjaya menamatkan pengajian

Sekarang ni semua dah ada haluan masing-masing. Ada yang di US,Australia, ada akan ke UK dan Jepun, sekelompok di Mesir dan Rusia, dan majoriti menyambung pengajian di dalam negara. Tak kisah lah apa jua bidang yang diceburi, yang penting jadilah yang terbaik dalam bidang yang anda pilih. Dan janganlah lupa sahabat-sahabat kita  yang dah besusah payah bersama kita mencuci railing, sama-sama kena hell, sama-sama Fly (ok, saya tak bangga dengan yang ni). Kerana apa ? Because ” WE ARE O.P, WE ARE BLOODBROTHERS “

OATHS 0809, rindu betul dengan korang semua.

~ SERVE TO LEAD ~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s