Kepuasan yang tak terkata

Bismillah

Inspirasi boleh datang dari mana-mana. Dan kali ni daripada 9gag. Sebenarnya dah banyak kali experience benda ni, terutamanya masa zaman sekolah. Disebabkan aku ni jenis yang kurang menonjol , ramai yang ingat aku ni tak boleh buat itu, tak boleh buat ini. Ada 1 peristiwa dalam hidup yang sangat berkait dengan gambar di atas.

1st sekali, masa form 5 awal tahun, ada road relay inter company. Setiap company perlu hantar wakil seramai 8 orang. Jadi company aku, Bravo pun pilih lah 8 orang untuk masuk. Malam sebelum road relay, adalah meeting untuk susun peserta. Jadi aku dengan volunteer nya nak jadi 1st runner. Pergh. tak tahu kenapa tiba2 konfiden. Lepas tu adalah suara2 sumbang yang bernada nak memperkecil. “eh,ko betul ke ni paan”, ” ko biar betul,baik bagi kogi(junior form4)”. Cis, ada ke patut banding dengan junior. Ingat aku ni bloody unfit ke. yang cakap tu dah lah skuad sendiri. Memang terasa gila beb. Dan dia pun bukannya fit mana pun. Panas. Tapi orang putih kata, “let job do the talking”. Aku berkeras jugak nak jadi 1st runner walaupun ramai yang skeptikal.

Esoknya, road relay. Untuk 1st runner company2 lain, semua atlet2 kot. Ada flanker ragbi,ada kapten hoki,kapten bola. Even ada atlet 1500meter maktab. Aku? RMC boy yang biasa2. Ahh, peduli apa.  Long story short, masa aku pass baton kepada 2nd runner, Bravo dalam 2nd position,kongsi dengan Alpha(kapten team bola RMC),tapi belakang Charlie(atlet maktab kot 1st runner diorang). Timing pun aku masih ingat dengan jelas, 4 minit 36 saat [dalam Bravo,hanya APEZ(Olahragawan maktab) yang ada timing lagi laju]. Budak junior yang dikatakan laju tu, dialah yang nyaris sebabkan bravo kalah sebab jatuh kerana pancit. Final result, Bravo dapat 3rd place, belakang Alpha dan Golf.

Heh, memang aku tak dapat lupa benda ni. IN YOUR FACE BRO.  Bukan nak riak atau yang sewaktu dengannya, tapi cuma nak bagitahu yang di luar sana, ” No matter how many times people try to criticize you, the best revenge is to prove them wrong.”. sekian.

Wassalam.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s