Travelog Korea : Day 7

9.oo pagi :

Sarapan. Baru saya perasan pada kupon sarapan pagi saya tertera jumlah 20000 won, iaiti kira-kira RM60. Terkejut juga bila tahu begitu tinggi nilai sarapan yang dikenakan oleh pihak hotel. Mujur semuanya ditanggung.

Selepas itu, kami memulakan perjalan pulang ke Seoul. Perjalanan pulang mengambil masa kira-kira 6 jam. Kami sampai di Seoul kira-kira jam 4.30 petang.

 

6.00 petang :

makan malam di Salah satu kedai makanan arab di Itaewon. Kebanyakan delegasi memang makan dengan bersungguh kerana sebelum ini di Gyeoungju peserta muslim hanya makan makanan laut dek kerana kesangsian terhadap cara sembelihan daging.

8.00 malam :

Semua ahli delegasi bergerak ke MyongDong Fashion Street untuk membeli belah. Suasana di sini memang meriah kerana lampu-lampu kedai yang berwarna warni. Di sini terdapat banyak kedai kosmetik yang menjual barangan secara berpatutan dan lebih murah berbanding Malaysia. Saya tersereampak dengan ramai pelancong Malaysia antaranya pelajar JPA ke India dan pelajar Malaysia dari Alexandria University. Kami berpecah dan pulang ke hotel dengan cara masing-masing. Saya dan rakan sebilik mengambil keputusan untuk berjalan kaki kira-kira sejauh 5km untuk melihat suasana malam di Seoul. Di sini hitam putih Seoul dapat dilihat dengan mata sendiri dan dijadikan sebagai pedoman hidup.

 

Myondong Fashion Street

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s